ROGGBIF

ROGGBIF. Rød, Orange, Gul, Grønn, Blå, Indigo, Fiolett. Det er det vår verden består av. Hadde vi ikke sett farger, hadde vi heller ikke sett noenting. Vi hadde blitt vandrendes i et evig mørke. Allikevel er det så kjedelig. 6 farger. 6 farger er alt vi har. Alt vi ser. De kan blandes, de kan mixes, de kommer  i alle mulige nyanser. Til syvende og sist er det allikevel kun disse 6 fargene.

Jeg undrer. Tenk om du en dag hadde sett en ny farge. En som ikke ligner på noenting du har sett før. Hvordan ville den sett ut? Prøv å se det for deg. Prøv å fyll hodet ditt med fargen. Fokuser på den. Det går ikke. Det er umulig. Det eneste du får frem er disse 6 fargene, i alle mulige former.

Hodet består kun av det vi har sett. Det vi har opplevd, hørt, følt, luktet, smakt. Det kan ikke skape noe ut av ingenting. Alt vi gjør er inspirert av noe. Klart, det er dine idèer. Men du hadde ikke vært i stand til å tenke dem ut hvis det ikke hadde vært for det du fra før vet. Dine erfaringer. Din kunnskap.

Det er derfor vi alle trenger inspirasjonskilder. Vi trenger å lete, og se rundt oss. Observere andre. Vi trenger det for å en dag kunne komme like langt, få like gode idèer. Gjøre det like bra, like fantastisk. Trenger det for å kunne være kreative.

Så tenk om du hele livet kun hadde sett blått. Eller kun blått og rødt. Du kunne ikke da klart å se for deg fargen grønn. Ei heller fargen gul. Det ville ikke eksistert for deg. Det ville vært like umulig som det nå er å se for deg en helt ny farge. For det ville da vært helt nytt for deg. Det ville ikke vært som noe annet du noengang hadde sett. Så kanskje. Bare kanskje finnes det flere farger. Farger som vi ikke er i stand til å se. Og dèt, det finner jeg svært fascinerende.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maliin98

Maliin98

12, Skedsmo

Jeg er en jente som blogger når jeg har tid , spiller håndball og er med venner ;) Er det no send mail på ; malahlman@hotmail.com <3

Kategorier

Arkiv

hits